Uitvaart compact, wat is het?

Wanneer u een eenvoudige uitvaart wenst is het wellicht een mooie optie om te kiezen voor ‘Uitvaart compact’. Er zijn diverse aanbieders die deze manier van uitvaart aanbieden, maar ‘Uitvaart compact’, wat is het?’ Zoals u wellicht weet kan een uitvaart en alles wat daarbij komt kijken erg prijzig zijn. Dit is sterk afhankelijk van de wensen van de overledene of diegene die de uitvaart regelt. Wanneer u van mening bent dat u niet te veel geld aan uw uitvaart wilt uitgeven en graag een eenvoudige crematie of begrafenis wenst, is een ‘Uitvaart compact’ pakket wellicht een mooie optie. Ook wanneer er een overledene in de familie is die geen uitvaartverzekering heeft afgesloten, is ‘Uitvaart compact’ een mooi alternatief voor de toch wel duurdere pakketten die te koop zijn. Het ‘Uitvaart compact’ pakket is relatief goedkoop en heeft alsnog veel elementen die ook bij een gewone uitvaartverzekering aanwezig zijn.

Een uitvaart compact pakket

Zoals gezegd zijn er diverse aanbieders die een ‘Uitvaart compact’ pakket aanbieden, maar over het algemeen zijn onderstaande elementen standaard in het pakket opgenomen:

 • 24 uur per dag telefonische ondersteuning
 • Vergoeding van de verblijfskosten na overlijden voor de eerste 24 uur in bijvoorbeeld het ziekenhuis
 • Het ophalen van de overledene
 • Het vervoer van de overledene naar de uitvaartlocatie
 • Het verzorgen en kleden van de overledene
 • Een houtkleurige kist
 • Het verblijf in het mortuarium
 • Crematie
 • As laten uitstrooien (zonder familie) of ophalen
 • Het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente
 • Het regelen van de akte van overlijden
 • Het verzenden van een digitale rouwkaart

Pakketten kunnen eventueel uitgebreid worden met bijvoorbeeld:

 • Afscheid nemen van de overledene in een uitvaartcentrum of een opbaring thuis
 • Bloemversiering

Er zijn natuurlijk ook ´Uitvaart compact´ pakketten voor begrafenissen. De extra opties zijn dan ook van toepassing, inclusief de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de teraardebestelling.

Wat kost zo’n eenvoudige uitvaart

Omdat er diverse aanbieders zijn en er soms net weer andere elementen in het pakket opgenomen zijn, verschillen de prijzen per aanbieder. Echter, over het algemeen kun je stellen dat een ‘Uitvaart compact’ pakket voor een eenvoudige crematie niet veel duurder zal zijn dan € 2000,00. Een ‘Uitvaart compact’ pakket voor een eenvoudige begrafenis niet snel duurder zijn dan € 2500,00. In vergelijking met een gewone crematie of begrafenis is dit absoluut niet duur. Uiteraard zijn er bij een reguliere crematie of begrafenis wel veel meer uitgebreidere en persoonlijkere keuzes te maken dan bij een ´Uitvaart Compact´.

Wanneer u toch net iets meer wilt

De pakketten voor de eenvoudige begrafenis of eenvoudige crematie zijn dus goedkoop te noemen en bij de meeste aanbieders ook op een goedkope manier uit te breiden wanneer u toch net iets meer wilt. Zo kunt u voor een kleine meerprijs bijvoorbeeld gebruik maken van bloemversiering tijdens de uitvaart. Ook kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om afscheid te nemen in een uitvaartcentrum of met een opbaring bij de overledene thuis. Ook kunt u, wanneer gekozen is voor een begrafenis aanwezig zijn bij de teraardebestelling van de overledene.

Plaats en tijdstip

Wanneer u kiest voor een ´Uitvaart compact´ pakket, houdt u er dan rekening mee dat u in alle  gevallen geen invloed heeft op de plaats en het tijdstip van de crematie dan wel begrafenis. Dit is sterk afhankelijk van de plaats waar de aanbieder gevestigd zit. Ook is er na de crematie of begrafenis geen mogelijkheid om na te zitten en een drankje te consumeren. Dit komt door de scherpe prijsstelling van het pakket.  Wanneer u liever wel zeggenschap wilt hebben over de plaats en het tijdstip van de uitvaart verwijzen wij u naar een ander pakket dan wel verzekering. Wanneer de plaats en tijdstip niet belangrijk zijn, maar nazitten om na te praten en een drankje te consumeren wel, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om in de buurt een restaurant op te zoeken.

Vooraf regelen of direct regelen

Wanneer u een graag voor uzelf een eenvoudige begrafenis wenst, dan kunt u dat al van te voren regelen. U zoekt een aanbieder met een ‘Uitvaart compact’ polis uit en doorloopt de stappen via internet of u belt de aanbieder zelf op. U weet dan zeker dat uw uitvaart goed geregeld is en dat dit gebeurt op de manier zoals u graag zou willen. Eenvoudig en zonder franje. Wanneer er op dit moment een overledene in de familie is kunt u ook direct een ‘Uitvaart compact’ regelen. Voor zowel een begrafenis dan wel crematie van de overledene. Het is ook dan zaak om direct contact op te nemen met een van de aanbieders van een ‘Uitvaart compact’ polis.

Call Now Button